Deltager feedback La-Loire-2016

TOUR À La vallée de La Loire 2016

Deltagers feedback:

– Kære Jacqueline

Tak for en rigtig dejlig uge i Loiredalen med behageligt ophold på Le Grand Hôtel de Tours, som ligger perfekt og helt centralt i Tours.

Det har været en helt eventyrlig tur med besøg på historiske slotte i mange stilarter langs Frankrigs smukkeste og længste flod Loire, heriblandt:

Château de Cheverny – klassisk arkitektur – møbleret med overdådige møbler, tapeter og kunstsamling. Den belgiske tegner Hergé var inspireret af slottet og brugte det i sin tegneserie om Tintins oplevelser.

Château de Chambord – et symbol på fransk renæssance. Slottet har en eventyrlig atmosfære.

Château de Langeais – middelalderfæstning med volde, udkigstårn og vindebro – som huser en udstilling af brylluppet mellem Charles VIII og Anne de Bretagne, som markerer den begyndende historiske tilknytning mellem Bretagne og Frankrig.

Château de Chenonceau er et arkitektonisk mesterværk fra renæssancen, som står på elegante buer tværs over floden Cher.

Château Royal d’Amboise i tidlig renæssancestil, ligger smukt på den sydlige bred af Loirefloden med en storslået udsigt over floden. Leonardo de Vinci er begravet her i Chapelle St-Hubert.

Château de Villandry fra renæssancen, har en af de mest celebre haver i Frankrig, som er inddelt i smukke temaer. Når mørket er faldet på, arrangeres nogle dage et lyd/lys show, som er meget stemningsfuldt.

Herudover besøg på en vingård, spændende vinsmagninger og smagsprøver af lokale produkter. Smuk sejltur på Loire med en fransk flodskipper og en rigtig god byrundtur i den historiske del af Tours med en sympatisk, kvindelig fransk guide, som talte meget tydeligt fransk.

Vores gruppe på 9 personer fungerede godt, og vi havde derfor hyggelige middage sammen hver aften med dig og din mand.

Tak til Jacqueline og Henrik for en uforglemmelig tur, dejligt selskab og jeres søde væremåde.

Mvh

Helle Holm

——————————————————————————————————————–

– Kære Jacqueline,      Det var en glimrende tilrettelagt tur. Følgende synes jeg du, ud over de spændende slotte, bør fremhæve:

De mange ture i bil og båd gennem det smukke franske landskab.
De mange interesante indblik i Frankrigs historie i middelalderen og renæssancen.
Den smukke, gamle by Tours med fremragende udvalg af restauranter og indkøbsmuligheder.
De imponerende, store parker omkring slottene.
Og endelig det gode, centralt beliggende hotel.

Jeg håber, du får glæde af mine billeder.

Kærlig hilsen og tak for turen, også til Henrik.
Lejf

————————————————————————————————————————-

– Kære Jacqueline

Jeg synes det var en super tur og vel organiseret. Flytiderne var gode. Det kunne have været rart, hvis vi alle kunne have været i en bil. Mest for jeres skyld, så I kunne nøjes med en “chauffør”.

Valget af Tours perfekt. Den er en godt udgangspunkt for udflugterne, og byen er både hyggelig og stor nok til at kunne klare man bor der flere dage. Hotellet var dejligt og lå meget centralt.

God ide med “morgensamling”. Det var super med sightseeing og sejlturen i byen.

Udflugterne til slottene og vinsmagning mm var gode, og også at der var plads til lidt “fritid” når vi kom hjem.

Jeg synes det var hyggeligt at vi spiste sammen de fleste aftener, men hvis man er endnu flere, bliver man måske nødt til at dele sig. Det var lidt synd for jer, at i nogle aftener skulle køre, men omvendt er det også sjovt at se nogen spisesteder udenfor byen. Specielt hvor vi spiste inden vores “lysaften”.

Jeg synes det er lang tid at være så intensivt sammen, og få så mange oplevelser, så måske kunne I overveje at korte turen af 1-2 dage? Eller måske er det kun mig, der føler sådan?

Håber dette besvarer dine spørgsmål, men eller må du ringe eller skrive, så jeg kan uddybe.

Mange hilsner

Marie-Louise 

————————————————————————————————————————-

Abonner på mit nyhedsbrev